Τριήμερο Retreat ευεξίας κι εμπειριών στο Skiaxtro Eco Farm

Αυτό το καλοκαίρι κάνουμε δώρο στον εαυτό μας και στα αγαπημένα μας πρόσωπα αποδράσεις σαββατοκύριακων που θα μας γεμίσουν εικόνες, αισθήσεις κι ενέργεια. Δείτε το πρόγραμμα του τριήμερου retreat:

 

Ο χώρος

Το οικολογικό αγρόκτημα Σκιάχτρο είναι ένας ελαιώνας τέσσάρων στρεμμάτων στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, 500m από το χωριό και 200m από τη θάλασσα. Η αγάπη της οικοδέσποινας Αλεξάνδρας για τη φύση και τη δημιουργική έκφραση την ενέπνευσαν ώστε χρόνο με το χρόνο το κτήμα να έχει μεταμορφωθεί σ’ έναν προορισμό ευεξίας, δημιουργικότητας και μοναδικών εμπειριών. Όμορφες γωνιές έχουν στηθεί για να φιλοξενούν ιδιαίτερες δράσεις.

Πώς να έρθετε:

Το αγρόκτημα απέχει 40χλμ – 50 λεπτά από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και 220χλμ – 3 ώρες από την Αθήνα. Εκτός από ι.χ. αυτοκίνητα μπορείτε να έρθετε και με υπεραστικό λεωφορείο.

Διαμονή

Οι επισκέπτες του retreat θα φιλοξενούνται στο αγρόκτημα. Η διαμονή γίνεται σε πολυτελείς σκηνές τύπου Bell Tent εμβαδού 20τ.μ.όπου θα διαμένουν δύο άτομα στην κάθε σκηνή. Όποιος επιθυμεί πλήρη ιδιωτικότητα μπορεί να φέρει τη δική του σκηνή και να τον βοηθήοσυμε να την στήει, ή να διαμείνει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο κτήμα υπάρχουν τρία μπάνια με ντους και ζεστό νερό και δύο εξωτερικά ντους. Επίσης υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Διατροφή

Στην τιμή του retreat συμπεριλαμβάνεται πλήρης διατροφή, ήτοι: πρωινό μετά τη γιόγκα, μεσημεριανό γεύμα κι ελαφρύ δείπνο. Οι ώρες των γευμάτων μπορεί να διαφοροποιούνται από το πρόγραμμα ανάλογα τις δράσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύματα παρασκευασμένα από τους ίδιους (εφόσον το επιθυμούν φυσικά) χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από τα μποστάνια του κτήματος και τους τοπικούς παραγωγούς. Κάθε γεύμα θα είναι μια εμπειρία farm to table cooking class! Επιπλέον, υπάρχει κι η επιλογή catering από αξιόλογα εστιατόρια του χωριού ή και για όποιον επιθυμεί μπορεί να προετοιμάσει ο ίδιος το γεύμα του στην κουζίνα του αγροκτήματος.

Δράσεις

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι κάτωθι δραστηριότητες οι οποίες φυσικά είναι προαιρετικές:

Γιόγκα:

Τα πρωινά ξεκινάμε τη μέρα με μια ώρα χάθα γιόγκα για αρχάριους και μέσους και δεκαπέντε λεπτά χαλάρωσης. Σ´ ένα ήρεμο περιβάλλον, στην ξύλινη πλατφόρμα των 72τ.μ., κάτω από την σκιά των πεύκων θα ασκούμαστε σε ήπιες πρακτικές γιόγκα, αναπνοές και χαλάρωση.

Εργαστήρι φυτικών καλλυντικών:

Θα μάθουμε μέσα από απλές παρασκευές να φτιάχνουμε τα δικά μας καλλυντικά με αγνά υλικά από το κτήμα ή την ευρύτερη περιοχή. Σαπούνια με βάση το ελαιόλαδο του αγροκτήματος, κηραλοιφές με αγνό μελισσοκέρι κι εγχύματα λαδιών παρασκευασμένα στο κτήμα, καθώς και θρεπτικές ενυδατικές κρέμες. Ο κάθε συμμετέχων θα πάρει από ένα προϊόν κάθε παρασκευής.

Ιστιοπλοΐα:

Τη δεύτερη μέρα του retreat θα την περάσουμε κάνοντας ιστιοπλοΐα. Μία μοναδική εμπειρία όπου θα γνωρίσουμε τις ομορφιές της νήσου Πρώτης, θα κάνουμε snorkelling, θα κολυμπήσουμε σε καταγάλανα νερά, θα ταξιδέψουμε με τη δύναμη του αέρα, θα φάμε μεζέδες ετοιμασμένους από τους δύο σκίπερς, θα χαλαρώσουμε, θα διασκεδάσουμε. Περισσότερα για την εμπειρία της ιστιοπλοΐας θα δείτε εδώ.

Μασάζ:

Στη διάρκεια του σαβ/κου και κατόπιν προγραμματισμού, ο κάθε συμμετέχων θα απολαύσει ένα χαλαρωτικό μασάζ διάρκειας 45 λεπτών. Μια εμπειρία χαλάρωσης μέσα στον ίσκιο των ελιών.

Κόστος

Η τιμή για το τριήμερο είναι 240€ ανά άτομο. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 8 άτομα. Για την κράτηση θέσης απαιτείται κατάθεση προκαταβολής 80€ κι εξόφληση μέχρι 04/06/21. Σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα μέχρι τις 21/05/21 η προκαταβολή επιστρέφεται στο 100%. Για ακύρωση από 22/05/21 έως 31/05/21 επιστρέφεται το 50%. Εάν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών (6 άτομα) μέχρι τις 04/06/21 το retreat δε θα γίνει κι οι προκαταβολές θα επιστραφούν.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις άφιξης κι αναχώρησης. Συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά των συμμετεχόντων στο λιμάνι του Μαράθου για την εμπειρία της ιστιοπλοΐας. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει η κρουαζιέρα θα γίνει μέσα στον κόλπο του Ναυαρίνου (Πύλος, Γιάλοβα, Σφακτηρία). Αν οι προβέψεις δείχνουν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες το retreat θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία κι οι συμμετέχοντες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν πίσω όλο το ποσό που θα έχουν προπληρώσει εφόσον δεν τους εξυπηρετεί η νέα ημερομηνία.

Για την κράτηση της θέσης σας παρακαλούμε αποστείλετε μήνυμα στη διεύθυνση info@skiaxtro.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 6937840077.