Τριήμερο/Τετραήμερο retreat για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Skiaxtro Eco Farm! από 10/07/2021 έως 12 ή 13/07/2021

 Στο οικολογικό αγρόκτημα Σκιάχτρο διοργανώνουμε τριήμερα ή τετραήμερα θεματικά κι εκπαιδευτικά πακέτα διακοπών για οικογένειες με μικρά παιδιά. Διασκέδαση, ξεκούραση, γνώσεις και όλα αυτά σε άμεση επαφή με τη Φύση και τη Γη. Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών. Περιορισμένες συμμετοχές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα του retreat έχει ως εξής:

 

Ο χώρος

Το οικολογικό αγρόκτημα Σκιάχτρο είναι ένας ελαιώνας τεσσάρων στρεμμάτων στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, 500m από το χωριό και 200m από τη θάλασσα. Η αγάπη της οικοδέσποινας Αλεξάνδρας για τη φύση και τη δημιουργική έκφραση την ενέπνευσαν ώστε χρόνο με το χρόνο το κτήμα να έχει μεταμορφωθεί σ’ έναν προορισμό ευεξίας, δημιουργικότητας και μοναδικών εμπειριών. Όμορφες γωνιές έχουν στηθεί για να φιλοξενούν ιδιαίτερες δράσεις.

Πώς να έρθετε:

Το αγρόκτημα απέχει 40χλμ – 50 λεπτά από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και 220χλμ – 3 ώρες από την Αθήνα. Εκτός από ι.χ. αυτοκίνητα μπορείτε να έρθετε και με υπεραστικό λεωφορείο.

Διαμονή

Οι επισκέπτες του retreat θα φιλοξενούνται στο αγρόκτημα. Η διαμονή γίνεται σε 4 πολυτελείς σκηνές τύπου Bell Tent εμβαδού 20τ.μ.όπου θα διαμένουν από δύο έως τέσσαρα άτομα στην κάθε σκηνή: Γονείς/κηδεμόνες ή συνοδοί και τα παιδιά. Σε κάθε σκηνή μία οικογένεια ή μία παρέα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να διαμείνει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρχει μία έκπτωση στο συνολικό κόστος. Ωστόσο η εμπειρία του ύπνου μέσα στη φύση είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό να το βιώσουν τα παιδιά. Στο κτήμα υπάρχουν τρία μπάνια με ντους και ζεστό νερό και δύο εξωτερικά ντους. Επίσης υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Διατροφή

Στην τιμή του retreat συμπεριλαμβάνεται πλήρης διατροφή, ήτοι: πρωινό μετά τη γιόγκα, μεσημεριανό γεύμα κι ελαφρύ δείπνο. Οι ώρες των γευμάτων μπορεί να διαφοροποιούνται από το πρόγραμμα ανάλογα τις δράσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύματα παρασκευασμένα από τους ίδιους (εφόσον το επιθυμούν φυσικά) χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από τα μποστάνια του κτήματος και τους τοπικούς παραγωγούς. Κάθε γεύμα θα είναι μια εμπειρία farm to table cooking class! Επιπλέον, υπάρχει κι η επιλογή catering από αξιόλογα εστιατόρια του χωριού ή και για όποιον επιθυμεί μπορεί να προετοιμάσει ο ίδιος το γεύμα του στην κουζίνα του αγροκτήματος.

Δράσεις

Στην τιμή περιλαμβάνονται οι κάτωθι δραστηριότητες οι οποίες φυσικά είναι προαιρετικές:

Αφήγηση Παραμυθιών:

Το πρώτο βράδυ μετά τη γνωριμία μας και το δείπνο θα στήσουμε ένα φιλόξενο σκηνικό μέσα στη σιγαλιά της νύχτας και τη φύση όπου τα παιδιά θα χαλαρώσουν από την κούραση της μέρας ακούγοντας παραμύθια από όλον τον κόσμο.

Παιχνίδια στη Φύση:

Ανάλογα την διάθεση των παιδιών και την κούρασή τους, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά ευχάριστων δημιουργικών, διασκεδαστικών ή χαλαρωτικών παιχνιδιών: Τυφλόμυγα, παντομίμα, εξοικείωση με τους ήχους της φύσης, κατασκευή μουσικών οργάνων από υλικά που συλλέγουμε στο αγρόκτημα, παρατήρηση εντόμων, κατασκευή φυτολογίου κ.α. Φυσικά το πρόγραμμα είναι ευέλικτο κι οι προτάσεις των παιδιών παραπάνω από ευπρόσδεκτες!

Γιόγκα:

Τα πρωινά ξεκινάμε τη μέρα με περίπου 30-40 λεπτά Χάθα Γιόγκα για αρχάριους και 5-10 λεπτά χαλάρωσης. Σ´ ένα ήρεμο περιβάλλον, στην ξύλινη πλατφόρμα των 72τ.μ., κάτω από την σκιά των πεύκων θα ασκηθούμε μικροί και μεγάλοι σε ήπιες πρακτικές γιόγκα, αναπνοές και χαλάρωση. Μια γνωριμία των παιδιών με τη φιλοσοφία της γιόγκα και τη σημασία που έχει για την υγεία μας και την ανάπτυξή μας η καθημερινή σωματική εξάσκηση, η σωστή αναπνοή κι η δυνατότητα χαλάρωσης και καθοδήγησης του νου. Ελαστικό πρόγραμμα που θα έχει σκοπό να μην κουράσει τα παιδιά αλλά να τα γεμίσει θετική ενέργεια και γνώση!

Οικολογική Περιήγηση – Κυνήγι Θησαυρού:

Μετά τη γυμναστική της πρώτης μέρας και το υγιεινό πρωινό μας, το αγρόκτημα περιμένει τα παιδιά να το εξερευνήσουν. Μέσα από παιχνίδι κι ένα κυνήγι θησαυρού, τα παιδιά θα πάρουν πληροφορίες για τα ζώα και τα φυτά του κτήματος, τα δέντρα, τα βότανα, τις ιδιότητές τους ενώ σημαντική μνεία θα γίνει στην ελιά. Παράλληλα θα μαθαίνουν Ιστορία και Μυθολογία αφού οι ελιές μας έχουν όλες αρχαία ελληνικά ονόματα και το κυνήγι του θησαυρού θα κινείται γύρω από αυτές. Θα πάμε στο μποστάνι όπου και θα μιλήσουμε για τα λαχανικά και θα μαζέψουμε υλικά για το μεσημεριανό μας γεύμα. Τα παιδιά θα πάνε τα λαχανικά και τα αυγά από το κοτέτσι στην κουζίνα όπου η μαγείρισσά μας θα τα πάρει επιτόπου να τα μαγειρέψει. Μέχρι να γίνει το φαγητό θα διακοσμήσουμε γλαστράκια, θα φυτέψει το κάθε παιδί έναν σπόρο και θα πάρει οδηγίες για να φροντίσει το φυτό του. Μέσα από την εμπειρία αυτή τα παιδιά θα βιώσουν την αναπόσπαστη σύνδεση της Γης με το σύνολο της ύπαρξής μας.

Σεμινάριο Ψυχολογίας “Η Συναισθηματική Έκφραση των Παιδιών”

Παράλληλα με την οικολογική περιήγηση των μικρών μας φίλων και το κυνήγι του θησαυρού, οι συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο σχετικό με την συναισθηματική έκφραση των παιδιών. Δίνουμε χρόνο και χώρο στο παιδί μας να εκφράσει αυτά που αισθάνεται? Δίνουμε έμφαση και προσοχή στο να ερμηνεύουμε τους κώδικες με τους οποίους επικοινωνεί τους προβληματισμούς, τους φόβους, τις ανασφάλειές του?

Στο σεμινάριο αυτό θα συζητήσουμε μεθόδους που μπορούμε:
i. να βοηθήσουμε το παιδί μας να εκφράζει τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του με πιο άμεσο και ευθύ τρόπο,
ii. να βοηθηθούμε εμείς οι ίδιοι, ώστε να κατανοούμε καλύτερα τα δικά μας συναισθήματα σε σχέση με αυτά του παιδιού μας,
iii. να επιτύχουμε αποτελεσματικότερη επικοινωνία με το παιδί μας.

Εισηγητής: Χρίστος Βράχας – Ψυχολόγος

Σεμινάριο Ψυχολογίας – Διαδραστικό Παιχνίδι “Θέλω να ξέρω!”

Παιδική περιέργεια. Αυτός ο γοητευτικός μπελάς! Είναι πάντοτε ευδιάκριτα τα όρια μεταξύ δημιουργικής περιέργειας και εκείνης που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του?
Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι μικροί και μεγάλοι θα εξοικειωθούμε με απλούς και πρακτικούς τρόπους να διακρίνουμε ανάμεσα στα οφέλη και τους κινδύνους της περιέργειας, αλλά και να διεγείρουμε τη δημιουργική περιέργεια των παιδιών.

Εισηγητής: Χρίστος Βράχας – Ψυχολόγος

Εργαστήρι Χειροτεχνίας με Φυσικά Υλικά:

Χρησιμοποιώντας υλικά μαζεμένα από την παραλία, μικροί και μεγάλοι θα ξετυλίξουμε ο καθένας μας το ταλέντο και τη φαντασία του δημιουργώντας ευφάνταστους καμβάδες με σμιλεμένα θαλασσόξυλα, βότσαλα, σπάγγους κι ευτελή ανακυκλώσιμα υλικά. Ο καθένας θα πάρει το έργο του μαζί του. Μια όμορφη, δημιουργική και ταυτόχρονα χαλαρωτική δράση με συνεργασία παιδιών και συνοδών.

Επίσκεψη στο ΚΕΠΠΑΖ:

Για τους συμμετέχοντες που θα θελήσουν/μπορέσουν να μείνουν μία μέρα παραπάνω, θα επισκεφθούμε το Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής  στον Πύργο Τριφυλίας, 10χλμ από το Σκιάχτρο. Θα ξεναγηθούμε στο χώρο, θα γνωρίσουμε ζώα που φιλοξενούνται εκεί και θα μάθουμε εκπληκτικές πληροφορίες για την άγρια πανίδα της περιοχής, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα αυτά και την περίθαλψη που απολαμβάνουν στο Κέντρο.

Μασάζ:

Στη διάρκεια του τριημέρου κατόπιν προγραμματισμού κι ενώ τα παιδιά απασχολούνται με δράσεις, οι συνοδοί θα απολαύσουν  ένα χαλαρωτικό μασάζ διάρκειας 45 λεπτών. Μια εμπειρία χαλάρωσης μέσα στον ίσκιο των ελιών.

Κόστος

Η τιμή για το τριήμερο είναι 160€ για τα παιδιά και 210€ για τους ενήλικες. Η τιμή για το τετραήμερο ανέρχεται στα 190€ ανά παιδί και 250€ ανά ενήλικα. Για πάνω από ένα παιδί της ίδιας οικογένειας ή για δεύτερο ενήλικα γονέα/συνοδό, παρέχεται έκπτωση 15% Για όποια οικογένεια επιθυμεί να διαμείνει σε άλλο χώρο αλλά να παρακολουθήσει τις υπόλοιπες δράσεις η τιμή διαμορφώνεται στα 130€ ανά παιδί και 170€ ανά ενήλικα για τις 3 ημέρες και 150€ ανά παιδί και 190€ ανά συνοδό για τις 4 μέρες. Για την κράτηση θέσης απαιτείται κατάθεση προκαταβολής 90€ ανά άτομο  κι εξόφληση μέχρι 20/06/21. Σε περίπτωση ακύρωσης από τον συμμετέχοντα μέχρι τις 05/06/21 η προκαταβολή επιστρέφεται στο 100%. Για ακύρωση από 06/06/21 έως 18/06/21 επιστρέφεται το 50%. Εάν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών (6 άτομα) μέχρι τις 18/06/21 το retreat δε θα γίνει κι οι προκαταβολές θα επιστραφούν.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις. Αυτές θα γίνουν με ιδιωτικά μέσα.  Αν οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες το retreat θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία κι οι συμμετέχοντες θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν πίσω όλο το ποσό που θα έχουν προπληρώσει εφόσον δεν τους εξυπηρετεί η νέα ημερομηνία. Σε περίπτωση που λόγω Covid δεν είναι δυνατές οι μετακινήσεις οι προκαταβολές θα επιστραφούν στο 100%.

Για την κράτηση της θέσης σας παρακαλούμε αποστείλετε μήνυμα στη διεύθυνση info@skiaxtro.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 6937840077.